'Am denumit ediţia 'Întoarcerea cavalerilor', practic se reîntoarce medievalul. Sunt 13 ordine cavalereşti, formaţiuni teatrale şi trupe de muzică medievală. Aceşti cavaleri care s-au reîntors la simbolul lor se vor întoarce cu un mare car al Jertfei din cele patru vânturi, aproape ca un cal troian care va fi introdus în Sighişoara. Ce mai are foarte nou festivalul: vor fi parade zilnice, în fiecare zi. Treisprezece ordine vor mărşălui prin Cetate, iar în fiecare zi va fi câte o retragere cu torţe. Mai sunt cele trei scene fixe şi una mobilă. Activitatea medievală va consta în animaţie, turnire etc.', a arătat regizorul.
Printre cavalerii prezenţi la Sighişoara Medievală se regăsesc cei ai Ordinului Cavalerilor de Mediaş, cei din Ordinul Cavalerilor Lup, Ordinul Taborsti Kupci (Cehia), Ordinul Cavalerilor Gladius Dei, Ordinul Cavalerilor Argotica, Ordinul Dragonilor de Transilvania, Garda de Bistriţa, Ordinul Cavalerilor Cerb, Ordinul Csabafiak, Ordinul Cavalerilor Cetăţilor Bârsei, Ordinul Cavalerilor Basarabi şi Ordinul Cavalerilor Muşatini.
Liviu Pancu şi-a exprimat dorinţa ca la finele acestei ediţii Sighişoara să fie recunoscută ca centrul cultural medieval al României, aşa cum a fost în urmă cu 18 ani, când a avut loc prima ediţie. În plus, potrivit regizorului, Festivalul Sighişoara Medievală a primit propunerea de a se înfrăţi cu Festivalul Medieval de la Sibiu, primul festival născut după modelul Sighişoarei.
Din programul festivalului nu vor lipsi demonstraţiile cavalereşti, execuţiile publice ale hoţilor de cai, prezentări de arme, Turniruri Cavalereşti, şcolile de lupte medievale, dar şi cele de dansuri medievale, concertele unor formaţii precum Pontice, Trabucos (Portugalia), Terpischore, Grafic sau Lyra, precum şi piesele de teatru.
Pancu a susţinut că pe parcursul manifestării Cetatea Medievală din Sighişoara va fi intens animată în toate punctele astfel încât turiştii să poată urmări turniruri, piese de teatru sau să admire cavaleri şi domniţe indiferent de punctul de acces prin care vor intra.
Regizorul a mai susţinut că, tot ca o noutate, în acest an se doreşte transmiterea pe Internet a principalelor momente ale Festivalului Sighişoara Medievală, dar că se aşteaptă decizia tehnicienilor. Preşedintele Asociaţiei Turistice Sighişoara, Adrian Burlacu, co-organizator al manifestării, a apreciat că festivalul din acest an va fi, în ciuda dificultăţilor materiale, la un nivel calitativ cel puţin egal cu cel de anul trecut.
'Bugetul estimat al festivalului va fi undeva la 400.000- 420.000 de lei, din care din bugetul local s-au alocat 50.000, jumătate din suma de anul trecut. Contribuţia de aproximativ 55.000 de lei din partea Asociaţiei Turistice Sighişoara în servicii, cazare şi tot ce înseamnă servicii pentru cei care ne fac spectacolele, transport de artişti etc. Doar 5.000 de lei din sponsorizări de la firme. Vom avea 250.000 de lei, respectiv 25.000 de vizitatori', a susţinut Burlacu.
Biletul de intrare în Cetatea Medievală va fi 10 lei, ca şi anul trecut, dat fiind faptul că este un an de criză.
La această ediţie a festivalului sighişorean va participa şi oraşul înfrăţit Tabor din Cehia, unde are loc de 19 ani un festival similar intitulat 'Tabor Meetings'.
AGERPRES
Un blog cu si despre romani si Romania. Stiri si evenimente de toate felurile. Merita sa aruncati o privire. Nu costa nimic. :D
joi, 22 iulie 2010
Festivalul medieval Sighisoara 2010 - '' Întoarcerea cavalerilor ,,
Festivalul Sighişoara Medievală 2010, care va avea loc în perioada 23-25 iulie, se va desfăşura exclusiv în Cetatea Medievală şi va fi denumită 'Întoarcerea cavalerilor', a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, regizorul manifestării, Liviu Pancu.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu