Un blog cu si despre romani si Romania. Stiri si evenimente de toate felurile. Merita sa aruncati o privire. Nu costa nimic. :D


joi, 5 august 2010

Pentru carcotasi

Audi A1 şi Citroën DS3 se bat cu Dacia Duster pe titlul Car of the Year

Finalistele vor fi cunoscute în septembrie, la Salonul de la Paris. Maşinile eligibile pentru finala Car of the Year 2011 au fost anunţate de organizaţia care decernează a­cest titlu în fiecare an. Finalistele vor fi anunţate în cadrul Salonului Auto din Paris, iar maşina câştigă­toa­re va fi cunoscută pe 29 noiembrie .

Juriul este format din jurnalişti cu reputaţie în presa de specialitate din ţările europene, iar automobilul care primeşte acest trofeu consfinţeşte succesul pe continent în anul ce a precedat concursul, dar asi­gură, aşa cum s-a întâmplat în cele mai multe cazuri, vânzări mai mari în anul care urmează. Pentru a fi eli­gi­bile, automobilele trebuie să în­de­plinească mai multe criterii, printre care să fi fost lansate cu cel mult 12 lu­ni înainte de anunţarea titlului, să nu fie un face-lift sau o versiune a unei maşini existente şi să fie pre­zentă pe mai multe pieţe din Europa.
În paralel cu Car of the Year, în fiecare an se desfăşoară un alt concurs, la nivel global, World Car of the Year, care anunţă câştigătorii în timpul salonului auto de la New York.

Mărcile care au cucerit cele mai multe trofee COTY, de la startul acestei competiţii în 1964, sunt Fiat, cu 9 modele diferite, Renault cu 6 şi Ford cu 5. Anul trecut, Maşina Anului 2010 a fost declarată Volkswagen Po­lo, fiind urmată la mică de distanţă de Toyota iQ şi de Opel Astra.
Pe lista de maşini eligibile se re­găsesc şi câteva modele care nu au fost lansate încă, ci aşteaptă salonul de la Paris, în luna septembrie, cum sunt BMW X3, Citroën C4 sau Seat Alhambra.

Dacia Duster se află şi ea pe această listă, având şanse să ajun­gă pe lista scurtă a finalistelor.

A­vând în vedere antecedentele jurna­liştilor din juriu şi analizele de pia­ţă, au şanse reale de câştig Audi A1, Che­­vrolet Spark, Citroën C3, C4 şi DS3, modelul hibrid Honda CR-Z, două dintre modelele Nissan, micu­ţul Juke şi ecologicul Leaf, şi poate decapotabila Renault Wind alături de Dacia Duster.

Nissan Leaf este singurul automobil din acest an care poate fi considerat revoluţionar pentru industria automobilului.

Lista maşinilor eligibile
Alfa Romeo Giulietta
Audi A1
Audi A8
BMW 5
BMW X3
Chevrolet Spark
Citroën C3
Citroën C4
Citroën DS3
Dacia Duster
Fiat Doblo
Ford C-Max/Grand C-Max
Honda CR-Z
Hyundai ix35
Jaguar XJ
Kia Sportage
Kia Venga
Lexus CT 200h
Mazda5
MINI Countryman
Mitsubishi ASX
Nissan Juke
Nissan Leaf
Nissan Micra
Opel Meriva
Renault Wind
Saab 9-5
SEAT Alhambra
Suzuki Kizashi
Suzuki Swift
Volkswagen Touareg
Volkswagen Sharan
Volvo S60/V60

Niciun comentariu: