Un blog cu si despre romani si Romania. Stiri si evenimente de toate felurile. Merita sa aruncati o privire. Nu costa nimic. :D


sâmbătă, 17 iulie 2010

Pericole publice

Dacă nu s-ar ştii că este ilegală, am putea încadra această practică în tendinţele comportamentului rutier.
Zilnic primim informaţii de la poliţiştii braşoveni cu privire la depistarea în trafic a conducătorilor auto ce nu şi-au câştigat în prealabil acest statut, prin frecventarea cursurilor vreunei şcoli de şoferi, care să le dea dreptul mai apoi să se urce la volan.
Dacă mai adăugăm şi faptul că sunt destui care îşi asumă riscul maxim şi se aventurează pe şosele cu maşini neînmatriculate sau chiar furate, avem un tablou îngrijorător al ilegalităţilor comise în trafic, ce se pot finaliza prin scene tragice.

... în maşini furate sau neînmatriculate
Argumentăm în acest sens prin câteva cazuri prezentate recent de lucrătorii IJP BRaşov. „În data de 15 iulie, poliţiştii săceleni l-au depistat pe Marian B. (19 ani), care conducea un autoturism pe strada Avram Iancu. În urma cercetărilor s-a stabilit că tânărul în cauză nu posedă permis de conducere. Mai mult, acesta a sustras autoturismul, cu puţin timp înainte de depistare, din curtea unei societăţi comerciale din Săcele. Suspectul a fost reţinut şi prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă”, ne-a relatat comisarul şef Liviu Naghi.
Cu o zi înainte, în jurul orelor 17.00, agenţii din oraşul Victoria l-au depistat în traficul rutier pe Florin G. (32 de ani), care se afla pe DN, în localitatea Viştea de Jos, la volanul unui autoturism, fără să aibă permis de conducere. Şi poliţiştii din comuna Şoarş vin cu exemplele lor. Nu au trecut nici trei zile de când l-au depistat pe Lucian D. (29 de ani) conducând prin localitate, deşi avea permisul suspendat. Tot ei au legitimat, cu ocazia unui control de rutină, un tânăr în vârstă de 22 de ani, Dorin S., care nu se afla pe lista posesorilor de carnete de conducere, dar şofa prin localitatea Felmer un autovehicul neînmatriculat.
Astfel că toţi cei suspectaţi că au încălcat Legea Circulaţiei, faptele lor fiind socotite infracţiuni, sunt acum cercetaţi, cei mai mulţi în stare de libertate.

30 de decese în accidente rutiere
Aruncând o privire peste raportul activităţii din primul semestru al celor de la Rutieră, se poate observa, totuşi, pentru al doilea an consecutiv, un trend descrescător al numărului de incidente în trafic şi al consecinţelor acestora. Făcând o comparaţie cu perioada similară a anului trecut, s-a constatat scăderea numărului accidentelor rutiere. De la cele 168, înregistrate în 2009, la 143 de accidente în 2010, soldate cu un total de 145 de răniţi grav şi 30 de decese. De asemenea, poliţiştii Serviciului Rutier au constatat 37.947 de contravenţii, fiind reţinute 1.953 de permise de conducere şi 897 de certificate de înmatriculare. Totodată, până în 30 iunie 2010, au fost depistaţi 17.692 de conducători auto care au depăşit regimul legal de viteză, iar 1.119 pietoni au fost sancţionati contravenţional.

Sursa : www.mytex.ro

Niciun comentariu: