Un blog cu si despre romani si Romania. Stiri si evenimente de toate felurile. Merita sa aruncati o privire. Nu costa nimic. :D


joi, 8 iulie 2010

Olanda-Spania în finala Cupei Mondiale 2010 din Africa de Sud

Reprezentativele Olandei şi Spaniei se vor întâlni în finala Cupei Mondiale duminică 11.08.2010, de la ora 21.30, pe stadionul Soccer City din Johannesburg. Olanda a învins Uruguay, scor 3-2, reuşind calificarea în finală pentru a treia oară în istoria sa. Spania, campioana europeană en-titre, a trecut de Germania, scor 1-0, calificându-se pentru prima oară în finala Cupei Mondiale.

Uruguay şi Germania se vor întâlni în finala mică, sâmbătă 10.08.2010, la Port Elizabeth, de la ora 21.30.
Pentru prima oară în istoria CM o naţională europeană va câştiga turneul organizat în afara Europei

Reprezentativele din Europa au câştigat Cupa Mondială doar când organizatoare au fost tot ţări din Europa.

Spre marea surprindere a multor iubitorii ai acestui sport, s-a ajuns ca in finala sa joace doua echipe europe, cele mai puternice din lume dupa cum ne-au aratat la acest campionat mondial. Nu multi se asteptau ca Olanda si Spania sa ajunga atat de departe, mai ales ca dupa faza grupelor au ramas numai echide de mare, Argentina,Brazilia,Portugalia,etc, dar care nu au facut mare lucru, mai ales Argentina care a fost umilita de Germania cu 4-0.

Ma mira faptul ca nemtii nu au jucat nimic aseara in meciul cu Spania, si au pierdut sansa sa ajunga in finala campionatului mondial.

Indiferent de castigatoare, acest campionat va ramane in istorie prin mingea sa foarte controversata Jabulani care a facut atatea probleme tuturor, dar mai ales cu acele vuvuzele enervante si foarte zgomotoase, care insa au prins bine la public.

Sa speram ca cele doua echipe vor face un meci spectaculos.

Niciun comentariu: